Veluweloop 2011

Verslag van de jongste (groep)deelnemer, Judith (13 jaar)

De dag begon vroeg (voor mij!): 08.20 eerst verzamelen bij het sportpark De Bongerd. De eerste loper was Sibe Jan, een goede start. We moesten alleen wel hard fietsen, ik op een fiets zonder versnellingen en het tempo van mijn moeder! Bij het wisselpunt de Petteflat wachten op Marco. Connie moest daarna. Jos en ik gingen meefietsen. Door de blup, los zand, kuilen en 3 mensen inhalen(!). Bij de finish was er een kleine pauze en zagen we elkaar allemaal weer. Hup Paul, die had het het zwaarst: brandende zon en 9 kilometer hardlopen! Puf puf, hijg hijg bij de finish met Laura op de fiets. Na Alien te zien starten zijn we naar Valkenhuizen gefietst, daar hadden we middagpauze. Na Valkenhuizen fietsten we naar Casa Nova. Anouk binnenhalen en Iet zien wegrennen. Met z'n vieren moesten we naar het volgende punt: Oostereng. Marco was onze `reisleider`. Dus wij hem braaf volgen, van alles kwamen we tegen (arme Anouk die 6 km had gelopen en op een klein fietsje zat) los zand enz. Uiteindelijk kwamen we uit bij Warnsborn. Een boerderij: niemand thuis! Marco zag een loper in het bos; daar ging hij het wel even aan vragen. Gelukkig wist ze de weg: rechtdoor en de weg volgen tot het bruggetje. Weer op pad, we zagen het beekje met een heeel klein stenen bruggetje! Waar we de fietsen echt over heen moesten tillen. Gijs was de laatste. Voor de grap zei hij nog dat hij er voor de show wel in de beek zou vallen (niet gebeurd, jammer!!!!!!). Verder fietsen over het losse zandpad. We gingen de bocht om en:tada!! Een brug! We kwamen gelukkig op tijd bij het wisselpunt om Frans te zien weg spurten, die eerder op de dag al een wedstrijd had gelopen!
De dag is verder goed verlopen: geen blessures. Zon, niet te veel wind en geen regen! Het avondeten was:macaroni. Vegetariër of niet, met een yoghurttoetje met fruit was het maal compleet. Het was een leuke dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Groetjes Judith Dorrestijn

De 31e editie van de Veluweloop was wederom een groot succes. Met 1 team dit jaar, bestaande uit Alien, Sibe-Jan, Gijs-Jaap, Paul, Anouk, Connie, Laura, Frans, Marco, Jos, Moniek, Iet, en niet te vergeten de enthousiaste supporter Judith (dochter van Connie), werd zaterdagochtend een enthousiaste start gemaakt. Het werd al snel duidelijk dat de temperatuur hoog op zou lopen, wat niet in ieders voordeel werkte ;). Dankzij de prima fiets van Sibe-Jan (op het keiharde zadel na, au) zijn alle lopers goed begeleid langs het parcours, waar de paden soms niet meer van de plassen te onderscheiden waren. Het duurde niet lang of menig BF’er had de modder tot achter oren zitten! Bij de mannen heeft Frans de beste positie behaald; na eerder op de dag nog 2e (!!) geworden te zijn bij een gedeeltelijke triathlon, werd hij 18e in zijn etappe (6km). Ook Jos ging als vanouds als een speer, hij werd 26e in zijn etappe (11.3km). Bij de dames haalde Alien de beste positie, 31e in haar etappe (4.4km). Laura – “Het Geheime Wapen van de Zoomlopers” – zette ook een markante prestatie neer: na zo’n 60km gefietst te hebben gedurende dag, liep zij vol trots als Zoomloper de allerlaatste etappe terug naar de Bongerd (met dank aan Frans’ watervoorziening!). Het team is uiteindelijk als 47e geëindigd, met een vergelijkbare gemiddelde snelheid als beide teams van vorig jaar. Geen slechte prestatie gezien bepaalde suboptimale omstandigheden (hitte, verkoudheden, nat parcours, etc.) ! Het was een leuke en vooral supergezellige dag, die werd afgesloten met een lekker welverdiend bord pasta in de Bongerd. Op naar volgend jaar!

Anouk