LOOPGROEP
DE ZOOMLOPERS

Loopgroep aangesloten bij de KNAU

 
 bezoek ons hier: contact: partners:
nieuws info foto's veluweloop links
home
Geschiedenis
De Zoomlopers zijn ontstaan in januari 2004. We begonnen bij voormalig sportschool Bodyline met als doel het lopen van de Bergrace. Dat is gelukt. De groep had zoveel plezier dat we verder wilden gaan. Eerst nog als BrOuDnYgLrIoNuEp (stond voor BodyLine Rungroup), maar later een korte tijd zelfstandig, als Running with the Stars (met een dikke knipoog naar het toenmalige TV-programma).
Omdat onze vaste trainer vertrok en we een nieuwe nodig hadden zochten we contact met Run2Day in Arnhem. Met deze constructie hebben we enige jaren gewerkt.
Met ingang van 1 september 2011 zijn we als logische stap in de ontwikkeling geheel zelfstandig geworden. Met de nieuwe naam: de Zoomlopers (ode aan onze startplek) en het lidmaatschap als loopgroep bij de Atletiek Unie hebben we een flinke pas vooruit gezet.

Trainingen
Er zijn bij ons alleen groepstrainingen. Die worden gegeven op de dinsdagavond. Deze trainingen zijn zeer wisselend, van interval tot langere duurlopen (met intervallen verwerkt), fartlek, heuveltraining en zo nu en dan speltraining De trainingen zijn zo ingericht dat over het algemeen iedereen makkelijk mee kan doen. Wil je toewerken naar een wedstrijd, dan kan dat. Wil je begeleiding bij een voorbereiding op een trail, dan kan dat ook. Er kan nog veel meer gezegd worden over de trainingen, maar het beste is gewoon mee komen doen.

Overigens lopen we het hele jaar, zelfs in de vakanties en ook als het regent of sneeuwt zijn we er. Immers: je krijgt spijt als je niet gaat lopen en nooit spijt als je wel bent gaan lopen.

Hardlopen
Hardlopen is een sport. Dat doe je niet zomaar, ook al denken veel mensen van wel. Het is een blessure-gevoelige sport. Daarom is er aandacht voor houding en beweging. Tijdens de trainingen ontvang je daarover tips. Indien de mogelijkheid er is (meestal in de zomer) vinden er oefeningen plaats om spiergroepen te trainen, de core-stability.

Lid worden
Lid worden kan het hele jaar door, je betaalt dan een x-ste bedrag voor het aantal maanden dat je mee gaat doen. De vaste/jaar-periode loopt van januari - januari.

Proefles
Heb je interesse? Kom gewoon meedoen of meld je even aan per mail. Je mag alijd twee keer meedoen voordat je beslist. Zie beneden bij contact.

Kosten
Kosten zijn laag, omdat we geen winstoogmerk hebben: 48 euro voor een heel jaar plus 15 euro inschrijfkosten.
Bij je lidmaatschap ontvang je een trainingsshirt. In het lidmaatschap zit automatisch het lidmaatschap bij de Atletiek Unie. Dat is handig bij het aanmelden van wedstrijden, een wekelijke digitale nieuwsbrief van de Atletiekunie, een verzekering en nog een paar andere extra's, zoals korting bij een aantal zaken, waaronder Runnersworld.

Aanwezigheid
Als je lid bent geworden verwachten we ook dat je aanwezig bent tijdens de trainingen. Dat geeft immers het beste resultaat. In de praktijk blijkt echter steeds weer dat niet iedereen altijd kan, vanwege werk, afspraken, reizen in het buitenland. Gelukkig kan dat bij ons allemaal en is het geen enkel probleem; dat maakt het ook weer iets makkelijker om lid te worden en te komen lopen.

Waar?
We starten bij sportpark de Zoom aan de Zoomweg in Wageningen. Fiets of auto parkeren en voor het terrein verzamelen. We lopen elke dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur. Helaas zijn er geen faciliteiten voor ons, dus douches en toiletten zijn er niet.
Zolang het licht is lopen we in het bos, in de winterperiode in Wageningen-Hoog of in de Sahara (lekker warm) op het wegdek. Soms doen we een lange duurloop.

Wie doet wat?
Luc Goedhart: secretaris & contact Atletiekunie
Monique Heijmans: penningmeester & groepskleding
GijsJaap Pruis: pr, logo, Facebook &Veluweloop
Paul Lemmens: voorzitter, trainingen, trails & website
Connie Dorrestijn: lief & leed
Frans Cortenbach: Veluweloop - coördinatie & dagschema